uro

Functionele geneeskunde

De voedings- en voedingsfunctie is een van de verschillende en complementaire aspecten van de traditionele geneeskunde. Het gaat om 'preventie en genezing' en niet om 'hulp en behandeling'.

De communicatiefunctie is een holistische kijk op communicatie waarbij het hele organisme in ogenschouw wordt genomen. Het voorkomt disfuncties in het lichaam. “Het gaat niet langer om de behandeling van een ziekte, maar om de patiënt.” Stoornissen en problemen die verband houden met de gebruikte methoden worden geëvalueerd en gecorrigeerd door de voedselinname aan te passen en de moleculaire elementen te evalueren die essentieel zijn voor hun functie.

Functionele Geneeskunde heeft tot doel de functies van het lichaam te verbeteren door het optimaliseren van de werking van cellen, weefsels en organen. De basis van de menselijke fysiologie en biochemie van het menselijk lichaam en de reeks variaties in individuele methoden van genetisch polymorfisme. Veel succes met biologische methoden van overdaad en met de zorg voor moleculen die essentieel zijn voor het functioneren van het lichaam, de medische functie heeft de neiging verstoringen in evenwicht te brengen. Daarnaast de aanpak van de reis naar voedsel, milieu, voeding en emotie.

"Genezing door begrip: Functionele geneeskunde, jouw weg naar optimale gezondheid."

Wat is functionele geneeskunde ?

Médecine fonctionnelleFunctionele geneeskunde is een holistische benadering van gezondheid die zich richt op het behandelen van de onderliggende oorzaken van ziekte in plaats van het simpelweg onderdrukken van de symptomen. Het houdt rekening met de complexe interacties tussen de verschillende systemen van het lichaam en probeert het evenwicht en de optimale functionaliteit te herstellen. Deze benadering omvat vaak voeding, stressmanagement, lichaamsbeweging en andere aanvullende therapieën om de algehele gezondheid van de patiënt te ondersteunen.

Voor wie ?

Functionele geneeskunde is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een persoonlijke, holistische en preventieve benadering van gezondheid. Het houdt rekening met de complexe interacties tussen de verschillende systemen van het lichaam en probeert het evenwicht en de optimale functionaliteit te herstellen.

Voor wat ?

Functionele geneeskunde kan een breed scala aan gezondheidsproblemen waaronder gastro-intestinale aandoeningen hormonale onevenwichtigheden, auto-immuunziekten, geheugen- en concentratieproblemen stemmingsstoornissen slaapproblemen, allergieën, chronische vermoeidheid en nog veel meer... De holistische benadering pakt verschillende aspecten van gezondheid aan om het algemene welzijn te bevorderen en ziekte te voorkomen.

Hoe ?

in de functionele geneeskunde geniet je van een persoonlijke aanpak die rekening houdt met je medische geschiedenis levensstijl en gezondheidsdoelen. Dit kan aanbevelingen inhouden voor voeding, beweging, stressmanagement en supplementen, en gespecialiseerde laboratoriumtests om een beter inzicht te krijgen in je gezondheidstoestand. functionele geneeskunde is gericht op u te helpen u beter te voelen in lichaam en geest.

Vitaminetherapie, een cocktail van vitaminen en antioxidanten om de genezing van ontstekingsziekten te versnellen.

vitamines gluthationGlutathion is een natuurlijke antioxidant die cruciaal is voor de gezondheid van cellen. Het speelt een rol bij het ontgiften van schadelijke stoffen in het lichaam. Bij de behandeling van chronische ziekten suggereert bepaald onderzoek dat suppletie met glutathion kan helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te ondersteunen.

vitamines CVitamine C staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en zijn rol bij het versterken van het immuunsysteem. Bij de behandeling van inflammatoire aandoeningen, zoals reumatoïde artritis of colitis ulcerosa, kunnen sommige patiënten baat hebben bij vitamine C-supplementen om ontstekingen te verminderen, herstel te bevorderen, genezing te versnellen en de algehele gezondheid te ondersteunen.

vitamines ivBij intraveneuze vitaminetherapie worden vitamines en mineralen direct in de bloedbaan gebracht via een intraveneuze route. Bij de behandeling van chronische ziekten kiezen sommige mensen voor deze aanpak om de opname van essentiële voedingsstoffen te verhogen, het immuunsysteem te ondersteunen en energie en vitaliteit te verbeteren.

vitamines sportifsIntraveneuze vitaminetherapie wordt soms gebruikt bij de behandeling van ontstekingsziekten om voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedsomloop te brengen, wat kan helpen om het immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingen te verminderen. Bepaalde vitamines en mineralen, zoals vitamine C, magnesium en B-vitamines, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen intraveneus worden toegediend om de symptomen van ontstekingsaandoeningen zoals reumatoïde artritis, inflammatoire darmziekten, sportblessures en peesontstekingen te helpen verlichten.

Prijzen en duur van consulties

• Eerste consultatie van 60 minuten met anamnese en bloedname indien nodig: 100 euro
• Tweede consultatie van 60 minutes met gedetailleerd behandelplan en uitleg: 150 euro
• Opvolgconsultatie van 30 minuten: 65 euro.

De terugbetaling voor elk type van consultatie varieert tussen 21 en 25 euro.

Team functionele geneeskunde

Functionele geneeskunde

CARLIER Cécile
NL  FR  EN

Dr. Cécile CARLIER, MD

Anesthesioloog - Functionele geneeskunde
gedeconventioneerd
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Log in