examens

Onderzoeken

De diagnostische oppuntsteling van het lymfoedeem omvat in eerste instantie een expertise in het klinisch onderzoek en in de anamnese waarbij het ontstaan en de evolutie van het oedeem een belangrijke informatie bevat.

 

Een oedeem blijft een symptoom dat kan verbonden zijn aan talrijke andere pathologieën.

De lymfatische oorsprong van een oedeem, een lymfoedeem, wordt gekarakteriseerd door specifieke onderzoeken waaronder de lymfoscintigrafie en de lymfofluoroscopie die, wanneer hun resultaten samen bestudeerd worden, toelaten om het lymfatisch stelsel te bestuderen vanaf de oppervlakte tot in de diepte.

Lymphofluoroscopie

De lymfofluoroscopie laat toe om de sectoren van functionele en niet-functionele drainage te beoordelen bij een discreet lymfoedeem, na een episode van erysipelas.

 

De echografie, MRI, spect CT, en far infrared beeldvorming zijn beeldvormingstechnieken die aanvullingen kunnen geven in de diagnostiek bij complexe klinische problemen.

Domus Lymphologicae gebruikt deze beeldvormingstechnieken voor de diagnostische oppuntstelling van het lymfoedeem maar ook voor de keuze van medische behandelingsstrategie en de decongestieve behandelingsprotocols die gebruikt worden door het team van kinesitherapeuten.

De metingen van het lymfoedeem worden systematisch uitgevoerd door een onafhankelijke onderzoeker en dit om het effect van de behandeling te evalueren en van dichtbij te volgen. De meetinstrumenten die hiervoor gebruikt worden zijn zeer precies en bepaalde vernieuwende instrumenten zijn in de kliniek voor Lymfologie zelf ontwikkeld. Een web platform zal toelaten aan de patient om de evolutie van de vermindering van zijn/haar eigen oedeem te volgen en daardoor actief deel te nemen aan zijn/haar behandeling.

Log in